Selvforsvarskurs for kvinner i Oslo startet 21. januar og gikk over 5 kurskvelder.
Instruktører var bl.a. Ragnhild Marie og Rune fra Norsk judo og jiu-jitsu klubb, Ingrid fra Dixi ressurssenter og 2 politibetjenter fra Stovner politi krets.
Dixi bidro med teori første kurskveld hvor ett tjuetalls interesserte hadde møtt opp for å få med seg gode råd, informasjon og fremfor alt litt praktiske øvelser i selvforsvar for kvinner.
Selvforsvarstreningen tok utgangspunkt i jiujitsu, som klubben trener hver mandag og torsdag.
I Norge praktiseres jiujitsu både som kampkunst, kampsport og selvforsvar. Mange spennende praktiske øvelser var på planen og instruktørene var veldig fornøyd med deltakerne allerede første kurskveld. Påfølgende kurskvelder var ren selvforsvarstrening. På det meste var det 24 engasjerte kvinner på mattene. Det ble trent forsvar mot forskjellige fastholdinger og strupetak stående og på forsvar i liggende posisjon med angriper over. Det var god innsats fra alle deltakere!
Siste kurskveld var tirsdag 25. februar og kvinnene fikk besøk av bla. 2 politikvinner fra forebyggende avdeling, Stovner.
Tilbakemeldingene fra deltakerne, Dixi og Politiet var alle kjempepositive og klubben fortsetter å utvikle selvforsvarskursene slik at de gir ett best mulig utgangspunkt og realistiske forventninger til det å måtte forsvare seg mot en angriper. Kort sagt meget utbytterikt!
Nøyaktig hva disse kursene inneholder kan du ikke lese om her, ønsker du å vite mer må du melde deg på neste kurs. Kontakt Norsk judo og jiu-jitsu klubb for detaljer.
Har du lyst til å begynne å trene jiujitsu på vanlig parti? Kom bare innom og ha med vanlige treningsklær. Mer info om jiujitsu og stilarten vi trener, leser du om på klubbens nettsider eller her på jiujitsu.no
Jiujitsu er et effektivt selvforsvar for kvinner fordi:
- Vi bruker egen kropp for å påvirke en angripers svakheter og utnytter dette til egen fordel.
- Det forutsetter ikke fysisk styrke men bevegelse og balanse for at teknikkene skal være effektive.
- Kvinner ofte jobber med andre mennesker som kan være psykisk ustabile eller demente, f.eks. i omsorgsyrker. Du vil lære teknikker som kontrollerer eller passiviserer uten å virke støtende eller provoserende.