JiuJitsu.no Ønsker alle en God Jul!

2013 har vært ett innholdsrikt Jiu jitsu år med mange aktiviteter og masse glede.

Klubbleir i Oslo, sommerleir i Katrineberg, jubileumsleir i Halmstad og nå sist juleleir i Gøteborg for å nevne noe.

Det har vært godt med variasjoner, både av jiu jitsu teknikker og av tenkelige angrep vi vil forsvare oss mot. Det finnes utrolig mange forskjellige jiu jitsu teknikker å trene på, alt fra de enkle frigjøringene til de mer avanserte nedleggingsteknikkene med påfølgende kontrollgrep. Og uansett nivå tør jeg påstå at vi alle har følt mestringsglede, gleden av å forstå prinsippene, ett eller flere av dem, implementert i vår jiu jitsu. Det er jo så utrolig godt å faktisk forstå bruken av prinsipper i en teknikk. Godt er det også når kraftbruken minimeres og antall bevegelser øker, når vi kan kjenne etter hvor angriperkraften tar veien og vi utnytter denne til vår fordel. «med minste mulige kraft, oppnå størst mulig effekt».

Dessverre har det også vært en trist sak i år, bortfallet av vår systemskaper Kurt Durewall. Det er dog godt å ha gode minner å se tilbake på – når vi trener jiu jitsu, tenker jiu jitsu og snakker om jiu jitsu får vi ta del av den fine stilarten han skapte, den moderne og humane jiu jitsu som vi gleder oss over å trene.

Når 2013 nå går mot slutten starter tankene om neste år å svirre. Hva vil 2014 bringe? Setter vi oss nye mål? Hva kan jeg gjøre for at kommende år skal bli mest mulig lærerikt for meg? Kan jeg bli en bedre uke f.eks? Uansett er det nye positive erfaringer i vente, både på og av matten.

JiuJitsu.no ønsker alle en riktig god jul.