Trusler og vold med kniv

Det går å lære seg selvforsvar mot trusler og angrep med kniv og andre våpen

Vi som trener Durewall jiujitsu trener forvarsteknikker mot knivangrep og trusler med kniv. Det legges vekt på dette fordi det er veldig aktuelt i samfunnet i dag. Uansett om du er nybegynner eller du har trent i mange år er dette relevant selvforsvartrening. Vi trener på dette, så godt som hver eneste trening. Repitisjon på enkle basisteknikker og forflyttninger er det som gir rett handlingsmønster om en trussel skulle oppstå.

Vi trener også forsvar mot angrep med stokk, pistol og andre gjenstander men det rettes ett spesielt fokus mot knivforsvar.


Den 18.08.2015 publiserte Aftenposten en nyhetssak om bruk av kniv i Oslo.

knife-376383_640Bæring av kniv på offentlig sted er forbudt i Norge, tross dette skjer nesten alle voldsepisoder og trusler med kniv på offentlig sted som i gater og parker. Annenhver dag har det vært saker i media om knivstikking og trusler med kniv.

I 2014 ble det anmeldt 1078 tilfeller av legemsbeskadigelser eller trusler med kniv. – I tillegg til det som blir anmeldt, er det trolig store mørketall.

I sommer ble en mann, uten foranledning, stukket med kniv på Furuset i Oslo og han var trolig ett tilfeldig offer. Det oppleves som skremmende og skaper utrygghet i nærmiljøene når det skjer slike hendelser. Kniv er enkelt å skaffe seg, skjule og bruke.